ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ΙΑΤΑ (International Air Transport Association) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός αερομεταφορών. Ιδρύθηκε το 1919, μέλη του θεωρούνται όλες οι αεροπορικές εταιρίες του κόσμου που πραγματοποιούν σταθερές προγραμματισμένες πτήσεις. Επίσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΙΑΤΑ λειτουργεί ο αεροπορικός χώρος και όλα τα διεθνή ταξιδιωτικά πρακτορεία παγκοσμίως (Αεροδρόμια, πτήσεις, έκδοση εισιτηρίων κ.α.)
Έχει εκπονήσει προγράμματα εκπαίδευσης για μελλοντικούς και ήδη εργαζόμενων  υπαλλήλων στην αεροπορική και τουριστική βιομηχανία με πτυχία τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς.

Τα διπλώματα της ΙΑΤΑ είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και δεν επιδέχονται καμία περαιτέρω διαδικασία κρατικής ή μη αναγνώρισης. Αναγνωρίζονται ως έχουν από όλα τα κράτη του κόσμου.

Ναι. Όλη η διδασκόμενη ύλη και τα βιβλία της ΙΑΤΑ για όλα τα προγράμματα σπουδών είναι στα Αγγλικά. Το επίπεδο γνώσεων που απαιτείται είναι αυτό του Lower, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτική η κατοχή του. Το λεξιλόγιο είναι απλό και επαναλαμβανόμενο. Η ορολογία είναι απλή και κατανοητή για όλους.

Οι εξετάσεις για τα διπλώματα της ΙΑΤΑ, πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.
Σε ειδική σχεδιασμένη πλατφόρμα εισέρχεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς,συνδέεστε με τον επιτηρητή σας και δίνετε τις εξετάσεις σας. Ο νέος αυτός τρόπος εξετάσεων, διασφαλίζει την ποιότητα και δίνει νέο έναυσμα για όσους κατοικούν εκτός Αθηνών. Τέλος θα πρέπει σημειωθεί ότι στη λήξη της εκπαίδευσης, μαθαίνετε τα αποτελέσματά σας.

Το ύψος,  έχει υιοθετηθεί από τις περισσότερες εταιρίες – χωρίς όμως να είναι απόλυτο δεσμευτικό-  για τις γυναίκες να είναι μεταξύ του 1,57 και του 1,87 και για τους άνδρες από 1,60 μέχρι 1,90. Όσον αφορά το βάρος, πρέπει σε γενικές γραμμές να είναι σε αναλογία με το ύψος και η γενική εικόνα να είναι αρμονική.

Παγκοσμίως, αεροπορική γλώσσα θεωρείται η αγγλική και θα πρέπει να ομιλείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, δηλαδή επιπέδου Β2 -Lower. Αν γνωρίζεις κάποια άλλη γλώσσα, αυτό θεωρείται ως επιπλέον προσόν αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση προαπαιτούμενο .

Το Attestation of safety training είναι ένα πτυχίο εγκεκριμένο από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και από την ΕΑSΑ(European Aviation Safety Agency).

Με τo πτυχίο αυτό αποδεικνύεις ότι έχεις ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση της αεροσυνοδού και του ιπτάμενου φροντιστή και κατέχεις πλέον την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να πετάξεις.
Ισχύει σε όλη την Ευρώπη και γίνεται αποδεκτό και από οποιαδήποτε εταιρία.

Θα προτείναμε να συνδυαστεί με την ειδικότητες της επίγειας εξυπηρέτησης, που προσφέρουν τα διπλώματα ΙΑΤΑ Foundation Diploma και ΙΑΤΑ Airport Operations Diploma.
Έτσι θα έχεις ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό και θα είναι πιο εύκολο να απορροφηθείς σε άλλες θέσεις εργασίας των αεροπορικών εταιριών αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις πλέον να πετάς.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Management του πανεπιστημίου του  HARVARD Manage Mentor (HMM),  σου εξασφαλίζει πρόσβαση στο περίφημο πρόγραμμα e-learning HMM. Περιλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό  αποτελούμενο από 44 ενότητες. πλούσιο σε περιεχόμενο που παρέχεται από το Harvard Business School Publishing, πανεπιστημιακό κέντρο που έχει αναδείξει παγκόσμιους ηγέτες των επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα καλύπτει ένα πλήρες φάσμα των βασικών θεμάτων διοίκησης, διαχείρισης και οργάνωσης, ικανό να ενισχύσει τις δεξιότητες σου στους βασικούς τομείς που θα αντιμετωπίσεις στο εργασιακό σου περιβάλλον, προσφέροντάς σου επαγγελματική ανέλιξη.

Εγγραφή στο Newsletter