Anny Divya: Μια πτήση στο όνειρο!

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο  στην Anny Divya, τη νεότερη γυναίκα πιλότο στον κόσμο, που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το παιδικό όνειρό της. Να γίνει πιλότος ενός  Boeing 777!

 

Η ιστορία της είναι από αυτές που μας θυμίζουν πως ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τα θέλω μας και πως αν η πίστη στον εαυτό μας είναι ισχυρή, τότε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στον δρόμο μας θα είναι στο τέλος μια γλυκόπικρη ανάμνηση που θα υπερτονίζει πάντα την επιτυχία μας.

Η Anny Divya γεννήθηκε στο Pathankot, μια επαρχιακή πόλη της Ινδίας. Ο πατέρας της βρέθηκε εκεί με μετάθεση ως στρατιωτικός και λίγο αργότερα, αφού αποστρατεύτηκε, εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στην πόλη Vijaywada. Εκεί η Anny πέρασε τα σχολικά της χρόνια. Από μικρή όμως, το μόνο πράγμα που ήθελε με όλη της καρδιά,  ήταν να γίνει πιλότος. Τα παιδιά του σχολείου την κορόιδευαν.
Εκείνη την εποχή, όλοι ήθελαν να γίνουν γιατροί ή μηχανικοί, αλλά κανένας και προπάντων καμία δεν έλεγε πως ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει πιλότος. Ευτυχώς όμως, οι γονείς της ήταν προοδευτικοί και αρκετά υποστηρικτικοί και δεν την  ανάγκασαν ποτέ να αλλάξει γνώμη και επιθυμία. Η μητέρα της ειδικά πάντα την ενθάρρυνε, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους της οικογένειάς της, που ήταν αντίθετοι με αυτήν της την απόφαση. Δεν χωρούσε στο μυαλό κανενός τους η εικόνα μιας γυναίκας να οδηγεί ένα αεροπλάνο.

Όμως οι δυσκολίες δεν σταματούσαν εδώ. Η οικογένειά της αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα. Κι επιπλέον, η μικρή Anny , αν και μπορούσε να γράφει και να διαβάζει αγγλικά, το να μιλήσει αγγλικά φάνταζε ακόμη κάτι το ακατόρθωτο. Παρόλα αυτά, σε ηλικία 17 ετών, πήρε δάνειο για να σπουδάσει στην Ακαδημία Ιντίρα Γκάντι «Indira Gandhi Rashtriya Uran Akademi», όπου οι συμφοιτητές της την χλεύαζαν για τα «φτωχά» αγγλικά της και την μη αστική καταγωγή της. Μερικές φορές σκέφτηκε να γυρίσει πίσω. Ωστόσο, δεν το έκανε. Με την υποστήριξη των γονιών της, δούλεψε σκληρά για να κερδίσει την υποτροφία που θα κρατούσε ακόμη το όνειρό της ζωντανό. Και τότε η πορεία της ήταν μόνο ανοδική!

Στα  19 της χρόνια ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της και βρήκε αμέσως δουλειά στην Air India. Τότε ήταν που, για πρώτη φορά, πέρασε τα σύνορα της Ινδίας. Πήγε στην Ισπανία για μετεκπαίδευση. Όταν επέστρεψε, την περίμενε η ευκαιρία που ζητούσε. Να πιλοτάρει ένα Boeing 737. Από τότε, ακολούθησε μία ακόμη εκπαίδευση στο Λονδίνο και πλέον η Anny έγινε η κυρίαρχος των αιθέρων, κρατώντας στα χέρια της ένα Boeing 777. Έκτοτε, η ζωή της είναι εντελώς διαφορετική.

Αν και το επάγγελμα του πιλότου θεωρείται ακόμη ανδροκρατούμενο, η αντίληψη αυτή σε πολλές χώρες τείνει να αλλάξει. Και μάλιστα η Ινδία είναι ηγέτιδα στο ποσοστό ύπαρξης γυναικών πιλότων. Το 15% των πιλότων της χώρας αυτής είναι γυναίκες, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό αυτό κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 5%.

Η Anny Divya λοιπόν, είναι μια όμορφη νεαρή πιλότος που μπορεί να μας διδάξει με το παράδειγμά της τί σημαίνει επιμονή και πίστη στα όνειρα μας! Ποιος ξέρει; Ίσως σε ένα από τα επόμενα ταξίδια μας να την γνωρίσουμε από κοντά. Ραντεβού στους αιθέρες!

Πηγή  http://www.hindustantimes.com