Βάσια Αντωνέα: Senior Cabin Crew στα 22 της χρόνια, μας μιλάει για όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις!

Γεια σας. Ονομάζομαι Βάσια Αντωνέα και σπούδασα στην σχολή Mega Airlines Studies στην Αθήνα. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μου, μέσα σε ένα σπουδαστικό έτος, απέκτησα το EASA Αttestation of Safety Training, το IATA Foundation in Travel and Tourism Diploma και το  Harvard Leadership Management Diploma. Μιλάω 4 γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Ρουμανικά και Γερμανικά.

Εννοείται πως μέσα από τις σπουδές μου έγινε όλη η προετοιμασία για την επιτυχία μου. Εκτός από την απόκτηση των διπλωμάτων μου, προετοίμασα με σωστή καθοδήγηση το βιογραφικό μου και ήμουν έτοιμη για την διαδικασία των συνεντεύξεων, καθώς το βιογραφικό σημείωμα και η διαδικασία της συνέντευξης εντάσσονται στα πλαίσια της εκπαίδευσης που λάβαμε. Με το που τελείωσα ξεκίνησα να πετάω με την Οrange2fly.

 

Από το 2019 έως και σήμερα, εργάζομαι στην Freebird Airlines Europe, όπου εξελίχθηκα σε Senior Cabin Crew Member.  Το επάγγελμα της αεροσυνοδού είναι συναρπαστικό κι αυτό  γιατί πίσω από την όμορφη και ευγενική  εικόνα που προβάλλουμε στους επιβάτες κρύβεται μία βαθιά εκπαίδευση για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος του αεροσκάφους, που στον μη μυημένο κόσμο δεν είναι άμεσα ορατή. Κι ένα ακόμη κομμάτι της δουλειάς μας που είναι καταπληκτικό αφορά τις διανυκτερεύσεις που πολλές φορές έχουμε σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Έχω ταξιδέψει μέχρι στιγμής σε όλη την Ευρώπη, στην Αίγυπτο και στην  Σαουδική Αραβία. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, έχω διανυκτερεύσει με την δουλειά σε 30 χώρες.  Φυσικά, αξίζει να αναφέρω πως η επαγγελματική ζωή μπορεί να συνδυαστεί άψογα με την  προσωπική ζωή μιας αεροσυνοδού. Όλα ξεκινούν από τον ίδιο μας τον εαυτό και το πως έχουμε φανταστεί την ζωή μας .

 

Το μόνο σίγουρο για το μέλλον μου είναι πως θέλω να συνεχίσω στο κόσμο της αεροπορίας. Έχω κάποιους επαγγελματικους στόχους ακόμη, τους οποίους θέλω να πετύχω. Επιθυμώ να γίνω εκπαιδεύτρια και line checker.  Στα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν να πετούν θα πω  τι εξής: ” Υour wings already exist. All you have to do is to fly”.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας