Θέλεις να γίνεις αεροσυνοδός; Απαντάμε σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις σου!

Ονειρεύεσαι από μικρό παιδί οτι θες να γίνεις Αεροσυνοδός/ Ιπτάμενος Φροντιστής; Άραγε γνωρίζεις οτι τα αγόρια cabin crew λέγονται Ιπτάμενοι Φροντιστές;

Θέλεις να εργαστείς για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών και παράλληλα να γνωρίσεις μέρη όλου του κόσμου, άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων,με διαφορετικές κουλτούρες και να ζήσεις μια συναρπαστική ζωή;

Τέλεια!! Ας δούμε τώρα τις προϋποθέσεις και ας απαντήσουμε στα πιθανά ερωτήματά σου!!

 

 

1.Τί είναι το Attestation of safety training και γιατί το χρειάζομαι για να πετάξω;

Το Attestation of safety training είναι ένα δίπλωμα εγκεκριμένο από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και από την ΕΑSΑ -European Aviation Safety Agency. Με τo δίπλωμα αυτό αποδεικνύεις ότι έχεις ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση της αεροσυνοδού / ιπταμένου φροντιστή και κατέχεις πλέον την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, για να πετάξεις. Η ισχύς του προγράμματος είναι πανευρωπαϊκή και το δίπλωμα αυτό είναι αποδεκτό επίσης από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

2. Γιατί να το συνδυάσω με κάποιο δίπλωμα ΙΑΤΑ; 

Τα διπλώματα της ΙΑΤΑ – International Air Transport Association, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και δεν επιδέχονται καμία περαιτέρω διαδικασία κρατικής ή μη αναγνώρισης. Αναγνωρίζονται ως έχουν από όλα τα κράτη του κόσμου.  Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΙΑΤΑ λειτουργεί όλος ο αεροπορικός χώρος και όλα τα διαθνή ταξιδιωτικά πρακτορεία παγκοσμίως. Οπότε καταλαβαίνεις πως ένα βιογραφικό με ένα τέτοιο δίπλωμα, αποκτά άλλη βαρύτητα στην αγορά εργασίας.

3. Υπάρχουν προϋποθέσεις ύψους και βάρους για να μπορέσω να γίνω αεροσυνοδός/ιπτάμενος φροντιστής; 

Το ύψος που ζητούν οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες – χωρίς όμως να είναι απόλυτα δεσμευτικό-  για τις γυναίκες είναι μεταξύ του 1,57 και του 1,87 και για τους άνδρες μεταξύ του 1,60 έως και 1,92. Όσον αφορά το βάρος, πρέπει σε γενικές γραμμές να είναι σε αναλογία με το ύψος σου και η γενική εικόνα να είναι αρμονική. Δεν μιλάμε πλέον για εικόνα μοντέλων. Η προτεραιότητα των εταιρειών είναι η σωστή εκπαίδευση και ο επαγγελματισμός και όχι η εμφάνιση.

4. Θα πρέπει να ξέρω αγγλικά για να παρακολουθήσω τα προγράμματα;

Το επίπεδο γνώσεων αγγλικών που απαιτείται είναι αυτό του Lower εξάλλου όλη η διδασκόμενη ύλη, τα εγχειρίδιά μας και τα βιβλία της ΙΑΤΑ για όλα τα προγράμματα σπουδών είναι στα Αγγλικά. Η γραμματική και το συντακτικό των βιβλίων είναι απλά και το λεξιλόγιο που θα χρειαστεί να μάθεις για τον αεροπορικό χώρο απλό και κατανοητό.

 

5. Χρειάζεται να ξέρω αρκετές ξένες γλώσσες για να εργαστώ ως αεροσυνοδός/ιπτάμενος φροντιστής;

Παγκοσμίως, αεροπορική γλώσσα θεωρείται η αγγλική και θα πρέπει να ομιλείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, δηλαδή επιπέδου Β2 -Lower. Αν γνωρίζεις κάποια άλλη γλώσσα, αυτό θεωρείται επιπλέον προσόν αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση προαπαιτούμενο. Μπορείς να σταδιοδρομήσεις μιλώντας μόνο αγγλικά και την μητρική σου γλώσσα.

6. Μπορώ να έχω τατουάζ και piercing;

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν οι αεροσυνοδοί να μην έχουν ορατά τατουάζ, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν με make up, όπως και piercing σε εμφανή μέρη του σώματός σου. Αν θέλεις να έχεις κάτι από αυτά στο σώμα σου, θα πρέπει να είναι σε σημεία που δεν φαίνονται με την στολή.

Για αυτά και για όλα τα άλλα που θέλεις να μάθεις πριν πάρεις την τελική απόφαση, απευθύνσου σε εμάς!

Είμαστε το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο εγκεκριμένο από την ΙΑΤΑ – The International Air Transport Association, δηλαδή τον Παγκόσμιο Οργανισμό των Αεροπορικών Μεταφορών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – ΥΠΑ, την European Aviation Safety Agency- EASA και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΕΟΠΠΕΠ.

Σπούδασε σωστά και πέταξε ψηλά! 

And remember, sky is not the limit! 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Σας γνωστοποιούμε ότι οι εκπαιδεύσεις μας γίνονται και εξ αποστάσεωςΜάθετε Περισσότερα