Θέλω να γίνω επιτυχημένη αεροσυνοδός και επιτυχημένος ιπτάμενος φροντιστής. Ποια στοιχεία της προσωπικότητάς μου θα με κάνουν να ξεχωρίσω;

Μας λέτε πως θέλετε να γίνετε  αεροσυνοδοί ή ιπτάμενοι φροντιστές (για τους άνδρες). Πέρα από παιδικό όνειρο, το να γίνετε αυτό που επιθυμείτε, μπορεί να αποτελέσει την νέα σας επαγγελματική πραγματικότητα, αρκεί να κάνετε τα σωστά βήματα.

Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας που χρειάζεται να διαθέτουμε ή να βελτιώσουμε για να γίνουμε ένας επιτυχημένοι επαγγελματίες;


1. Όπως σε κάθε επάγγελμα, έτσι και σε αυτό οι μεγάλες αρετές που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε είναι η υπομονή και η προθυμία. Πρόκειται για ένα απαιτητικό επάγγελμα, στο οποίο δεν μπορεί κάποιος να βιώσει την ρουτίνα του γραφείου ή την καθημερινότητα των επίγειων εργασιών. Έτσι το να είμαστε πρόθυμοι να εξυπηρετήσουμε τους επιβάτες και το να μπορούμε να υπομένουμε τα πολύωρα ταξίδια, είναι δύο υποχρεωτικά στοιχεία που πρέπει είτε να τα διαθέτουμε, είτε να τα καλλιεργήσουμε.

2. Είναι πια γνωστό πως το να έχουμε μια καλή εμφάνιση δεν είναι από μόνο του το βασικό στοιχείο που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε. Χρειαζόμαστε επίσης ευχάριστη παρουσία και ουσιαστική επικοινωνιακή διάθεση, τέτοιες που να προδιαθέτουν τους επιβάτες πως εμείς είμαστε εκεί έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε και να συμβάλλουμε στο να απολαύσουν τη ταξιδιωτική τους αυτή εμπειρία.

3. Σπουδαίο ρόλο στον χώρο αυτό παίζει επίσης το διαθέτουμε καλούς τρόπους συμπεριφοράς και να είμαστε εξυπηρετικοί, πάντα στα προκαθορισμένα πλαίσια. Προσφέρουμε αυτά που μπορούμε και είμαστε ετοιμόλογοι αλλά και διαλλακτικοί για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να επέμβουμε ώστε να λυθούν διαφορές ή να δοθούν εξηγήσεις.

 

 

Σίγουρα τα στοιχεία δεν είναι πολλά. Είτε τα έχουμε, είτε χρειάζεται να τα δουλέψουμε, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην καριέρα μας, αν η αγάπη μας για το επάγγελμα της αεροσυνοδού και του ιπτάμενου φροντιστή είναι μεγάλη! Η Mega Airlines Studies είναι εδώ για να σας εκπαιδεύσει, να σας συμβουλέψει και να σας κατευθύνει. Ετοιμαστείτε. Απογειωνόμαστε!