Ντόχα Όκλαντ σε 16 ώρες χωρίς στάση. Ποια αναμένεται όμως να είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο;

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση αυτή την στιγμή στον κόσμο είναι αυτή της Qatar Airways, η οποία από τον Φεβρουάριο του 2017  έθεσε σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη σε διάρκεια εμπορική πτήση, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, από την πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, ως το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Με ένα Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας του Κατάρ, πραγματοποιείται πλέον η πτήση σε 16 ώρες και 20 λεπτά, περνώντας πάνω από 10 ζώνες ώρας, διασχίζοντας πέντε χώρες και καλύπτοντας 14.535 χιλιόμετρα, προτού προσγειωθεί στη Νέα Ζηλανδία.

Η πτήση στην επιστροφή διαρκεί 17 ώρες και 30 λεπτά, λόγω των αντίθετων ανέμων και επανδρώνεται από τέσσερις πιλότους και δεκαπενταμελές πλήρωμα.

 

 

Όμως, με την έλευση του νέου έτους, αναμένεται η μεγαλύτερης διάρκειας πτήση στον κόσμο, χωρίς ενδιάμεση στάση να είναι αυτή της Qantas Airways, η οποία και θα συνδέει το Λονδίνο με το Περθ της Αυστραλίας, μέσα σε 17 ώρες. 

Το αεροσκάφος που ανακοινώθηκε πως θα χρησιμοποιηθεί είναι το Dreamliner της Μπόινγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν η εταιρεία το 1947 δρομολόγησε τις πρώτες πτήσεις από το Λονδίνο στην Αυστραλία, χρειάζονταν τέσσερις ημέρες και εννέα στάσεις. Σήμερα σε λιγότερο από 24 ώρες, οι επιβάτες μπορούν να μετακινούνται από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη, μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Η απόσταση που θα διανύεται είναι  9,000 μίλια ή διαφορετικά 14,498 χλμ.