Η Southwest Airlines έδειξε το πιο ανθρώπινο της πρόσωπο … στα ζώα που έχουν ανάγκη!

Ο τυφώνας Harvey στο Τέξας ήρθε πριν λίγες μέρες και οι πληγές του ακόμη καταμετρώνται. Η πολιτεία είχε τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο Harvey ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που πέρασε από το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια. Μπορεί να υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, γρηγορότερα από ότι υπολόγιζαν οι μετεωρολόγοι, όμως εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τριάντα χιλιάδες αναγκάστηκαν να αφήσουν τις κατοικίες τους.


Μέσα σε αυτόν τον πανικό όμως, κάποιος σκέφτηκε τα κατοικίδια των οικογενειών που αναγκάστηκαν να βγουν στον δρόμο και πιο συγκεκριμένα, κάποιος διοργάνωσε ένα αεροπορικό ταξίδι για τους τετράποδους φίλους που από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν χωρίς στέγη και φροντίδα.

Η Southwest Airlines, σε συνεργασία με την ομάδα διάσωσης του Τέξας «Operation Pets Alive!»  και με το «Κέντρο Ζώων Helen Woodward» του Σαν Ντιέγκο, μετέφερε εξήντα τέσσερα σκυλάκια και γατάκια από το Τέξας στο Σαν Ντιέγκο, σε απόσταση 1.400 μιλίων, προκειμένου να τους δοθεί μια νέα ευκαιρία να υιοθετηθούν από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους. 

Τέσσερις ιατρικοί κλήθηκαν να βοηθήσουν στην διοργάνωση της αερομετακομιδής  και να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στα ζώα πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο. «Αυτά είναι τα σιωπηλά θύματα», δήλωσε ο Mike Arms, Πρόεδρος του «Κέντρου Ζώων Helen Woodward». «Υπάρχουν καταφύγια που έχουν καταστραφεί από τον τυφώνα Harvey, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς προμήθειες και κάποια ζώα θα οδηγούνταν σε ευθανασία λόγω έλλειψης χώρου».View image on Twitter

Το πλήρωμα του αεροπλάνου, ο πιλότος και οι μεταφορείς δεν δίστασαν να βγάλουν φωτογραφίες με τους αξιολάτρευτους επιβάτες, όπως και οι φιλόζωοι που έτρεξαν να προσφέρουν στα ζωάκια αυτά μια νέα ζωή.

 

  • Το φωτογραφικό υλικό αντλήθηκε από τις ιστοσελίδες www.businessinsider.com και www.people.com.