Ποιο είναι το παλαιότερο επιβατικό αεροσκάφος που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υπηρεσία;

Ας δούμε την ταυτότητά του με μία γρήγορη ματιά.

Μοντέλο: Boeing 737
Καταχώριση: PK-OCG
Αεροπορική εταιρεία: Airfast Indonesia
Ηλικία: 46,8 έτη
Χωρητικότητα: 139
Πρώτη πτήση: 25/05/1970
Πρώτη αεροπορική εταιρεία: Air California

 

Ήταν πίσω στο μακρινό 1970, όταν το Boeing 737-200, με τον αύξοντα αριθμό 20335, έκανε την παρθενική του πτήση για την Air California. Και πλέον, ως μεσήλικας, δεν έχει συνταξιοδοτηθεί, αλλά από το 1991 βρίσκεται στις υπηρεσίες της μικρής Airfast Indonesia, που εδρεύει στην πόλη Tangerang, η οποία εξυπηρετεί περίπου δώδεκα τοπικούς προορισμούς, όπως η Τζακάρτα, η Σουραμπάγια και το Ντενπασάρ. Στα 47 του χρόνια λοιπόν, το Boeing είναι ακόμη μάχιμο και εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες της Ινδονησίας.

Θα πετούσατε με αυτό το αεροπλάνο; Αν και το ζήτημα της αξιοπιστίας των «ηλικιωμένων» αεροσκαφών δεν είναι καινούριο, οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν πως τα εμπορικά αεροσκάφη είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν περισσότερο και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που είναι τόσο ακριβά, δήλωσε στην Telegraph Travel, ο Πάτρικ Σμιθ, πιλότος των ΗΠΑ και συγγραφέας του βιβλίου Cockpit Confidential.

Και μπορεί κάποια πράγματα να εξελίσσονται στους αιθέρες, να πηγαίνουμε στο φεγγάρι, να εξερευνούμε πλανήτες, όμως κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές και μία από αυτές είναι το Boeing 737-200 της Airfast Indonesia!

 

Πηγή δημοσίευσης και άντλησης υλικού: http://www.telegraph.co.uk