Μάθε να πετάς, έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα!

 

Αυτά τα όμορφα κορίτσια που ποζάρουν χαρούμενα στον φακό, φορώντας τις στολές τους, είναι εκείνα που επέλεξαν να κάνουν πράξη το όνειρό τους για μια καριέρα δίχως σύνορα. Και το πέτυχαν! Νέες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από κάθε γωνιά του πλανήτη, επιλέγουν να σταδιοδρομήσουν στον κόσμο των αερομεταφορών και ξέρουν πως έχουν κάνει το σωστό.

Οι flight attendants, όπως ονομάζονται διεθνώς, είναι οι εργαζόμενες των αεροπορικών εταιριών που συνοδεύουν τους επιβάτες στα ταξίδια τους και εκπαιδεύονται ώστε να είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών εντός του αεροπλάνου. Η διάρκεια του ταξιδιού ποικίλλει ανάλογα με την απόσταση κι έτσι οι αεροσυνοδοί καλούνται να είναι σε άμεση επαφή με τους επιβάτες ίσως και για 12 ώρες. Εδώ πρέπει να σταθούμε γιατί εδώ βρίσκεται το πιο σημαντικό κομμάτι για τους τομείς της εκπαίδευσης των αεροσυνοδών και της αξιολόγησης των αεροπορικών εταιριών, το οποίο και κρίνει την επάρκεια του προσωπικού και την τελική επιλογή της αεροπορικής εταιρίας.

Η σωστή και επαγγελματική εκπαίδευση που θα λάβει η υποψήφια αεροσυνοδός είναι η ειδοποιός διαφορά που θα την κάνει να ξεχωρίσει και να είναι πάντα έτοιμη για να εξυπηρετήσει, να διευκολύνει και να ανελιχθεί. Εφόσον επιλέξει να σπουδάσει και να αποκτήσει το πτυχίο Attestation Of Safety Training, το οποίο και συνεπάγεται την επάρκεια ασκήσεως επαγγέλματος, έχοντας την έγκριση από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) βάσει των κανονισμών της European Aviation Safety Agency (EASA), θα είναι πλήρως καταρτισμένη σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, το δίκαιο των αεροπορικών μεταφορών, η επιβίωση στη θάλασσα, η πυρόσβεση κ.ά.

Επίσης, θα έχει μάθει τον τρόπο εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με τους επιβάτες, έτσι ώστε εκείνοι και το πλήρωμα να έχουν μια ασφαλή και ευχάριστη πτήση. Κι αν όλα αυτά η μελλοντική αεροσυνοδός θέλει να τα ζήσει στο έπακρο, τότε δεν έχει παρά να επιλέξει την Mega Airline Studies, προκειμένου να αποκτήσει και το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πτυχίο ΙΑΤΑ Cabin Crew, που αποκλειστικά η Mega Airline Studies μπορεί να το παρέχει στην χώρα μας, συνδυαστικά με το Attestation of Safety Training. Ως κάτοχος των πτυχίων αυτών, η αεροσυνοδός μπορεί να απογειώσει την καριέρα της, καθώς θα είναι πιστοποιημένη να εργάζεται σε όλα τα μέρη του κόσμου, ως πλήρωμα σε πτήσεις V.I.P., Charter και Schedule!

Ο συνδυασμός των δύο αυτών πτυχίων εγγυάται ένα εξασφαλισμένο επαγγελματικά μέλλον που δεν γνωρίζει σύνορα! Εξάλλου, η σωστή κατάρτιση και η άψογη εξυπηρέτηση είναι εκείνες που αξιολογούνται από τους επιβάτες οι οποίοι αντίστοιχα τις επιβραβεύουν με την προτίμηση της εκάστοτε αεροπορικής εταιρίας. Όσο σημαντικά είναι για έναν επιβάτη η άνεση της θέσης, η προσφερόμενη ψυχαγωγία, τα γεύματα και τα ποτά, είναι και η συνεχής διαπίστωση του πως έρχεται σε επαφή με ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτει αμεσότητα, φιλικότητα, διάθεση για εξυπηρέτηση, κατανόηση των αναγκών του και σεβασμό και ιδιαίτερη προσοχή στην διαπροσωπική εξυπηρέτηση.

Οι αεροπορικές εταιρίες ψάχνουν για καταρτισμένα άτομα με όνειρα και με ενθουσιασμό, με εστίαση στην αποτελεσματικότητα και στην φιλοξενία, και με συνεχή επιθυμία να ενισχύουν την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών με την προσωπικότητά τους και τις γνώσεις τους. Ψάχνουν για ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τους ανθρώπους και θέλουν συνεχώς να ανεβαίνουν ψηλά, σταδιοδρομώντας σε ένα επάγγελμα με μέλλον, προοπτική και καλές απολαβές. Μήπως είσαι ένα από αυτά τα άτομα; Δώσε μας την ευκαιρία να το ανακαλύψουμε μαζί!