Κατοικίδια on air: Τι προβλέπουν οι αεροπορικές εταιρίες για τα αγαπημένα μας κατοικίδια;

 

Ως κατοικίδιο στις περισσότερες εταιρείες θεωρείται η γάτα,,ο σκύλος και κάποια πουλιά. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες όπως η Aegean που θεωρούν ως κατοικίδια και τα κουνάβια ή κάποιες αραβικές αεροπορικές  που στη κατηγορία των κατοικίδιων περιλαμβάνουν το γεράκι.

Για να ταξιδέψουμε μαζί με το αγαπημένο μας κατοικίδιο θα πρέπει καταρχήν να ενημερώσουμε την αεροπορική εταιρεία για να μας εγκρίνει τη μεταφορά.

Μεταφορά

Η μεταφορά των κατοικίδιων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε μέσα στις καμπίνα του αεροσκάφους, είτε (εάν το βάρος τους ξεπερνάει τα 8 κιλά) στο χώρο αποθήκευσης των αποσκευών.

Και στις δυο περιπτώσεις τα κατοικίδια θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά     κουτιά συγκεκριμένου μεγέθους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά του αποτελεί η επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του στο check-in καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικό micro-chip – ταυτότητα. Για ταξίδια εξωτερικού απαιτείται διαβατήριο κατοικιδίων (αυτό εκδίδεται από κτηνίατρο ή εγκεκριμένο εκτροφέα ζώων και αποτελεί επίσημο έγγραφο).

Το αγαπημένο σας κατοικίδιο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας. Αν το εμβόλιο αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο κατοικίδιο σας, να ξέρετε ότι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την ημέρα του ταξιδιού.

Σε περίπτωση που  η σκυλίτσα ή η  γατούλα σας είναι έγκυος,  δυστυχώς δε μπορεί να ταξιδέψει.

Χρεώσεις

Οι χρεώσεις ποικίλουν από εταιρεία και είναι ανάλογες με το χώρο που θα τοποθετηθεί το κατοικίδιο.  Σημαντική σημείωση: Εκπαιδευμένοι σκύλοι –οδηγοί (συνοδοί επιβατών με προβλήματα όρασης και ακοής) δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση.