Παιδιά στο αεροπλάνο! Συμβουλές για αεροσυνοδούς και γονείς!

Τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές αρχίζουν, οι γονείς αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και διακοπών και αποφασίζουν να περάσουν οικογενειακές στιγμές σε κάποιο μέρος μακριά από το σπίτι τους. Οι βαλίτσες ετοιμάζονται και η οικογένεια είναι έτοιμη για απογείωση. Πριν την προσγείωση όμως…μεσολαβεί ένα αεροπορικό ταξίδι και μια αναμονή στο χώρο του αεροδρομίου, το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για τους μικρούς μας φίλους. Ο περιορισμένος χώρος, οι ώρες που απαιτούνται να είναι στο κάθισμά τους, ο ενδεχόμενος φόβος, κάνει τους λιλιπούτειους επιβάτες μας να δυσανασχετούν, να εκνευρίζονται και να κλαίνε!

  Οι αεροσυνοδοί, με την εμπειρία τους και τις τακτικές τους, δίνουν συμβουλές για γονείς και νέους αεροσυνοδούς για να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν την όμορφη διαδικασία της πτήσης.

  • Ακουστικά και την μουσική που προτιμούν: Αποφεύγεται η αλλαγή πίεσης στα αυτάκια τους και βοηθά στο να χαλαρώσουν και να απασχοληθούν.
  • Απολαυστικά σνακ: Είμαστε σίγουροι πως τα παιδιά θα τα καταναλώσουν ευχάριστα και θα ξοδέψουν κάποιο πολίτιμο για την ηρεμία των υπολοίπων επιβατών χρόνο.
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου: Σημειώστε τον αριθμό σας στο χέρι του παιδιού έτσι ώστε αν απομακρυνθεί, να μπορεί εύκολα να ζητήσει βοήθεια από τον οποιοδήποτε και να μπορέσει να βρεθεί με τους γονείς του.
  • Χαλαρωτικό έλαιο: Ιδιαίτερα σε νυκτερινές πτήσεις, ένα άγγιγμα από ένα έλαιο, όπως η λεβάντα, θα μπορούσε να βοηθήσει στον ύπνο του παιδιού.
  • Έξυπνη χειραποσκευή: Έχουμε μαζί μας στο ταξίδι μια τσάντα με παιχνίδια και βιβλία που θα μπορούσαν να απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς ταξιδιώτες. Το αγαπημένο τους αρκουδάκι, μια φορητή παιχνιδομηχανή και το ταξίδι για αυτούς αποκτά ένα επιπλέον νόημα!

Σίγουρα, με τα μικρά αυτά tips, η πτήση θα αποτελέσει μια ξέγνοιαστη και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους, τους γονείς τους και τους εργαζόμενους…στον αέρα! Συμφωνείτε;